Ingrediënten in Zendium-tandpasta

Ontdek waar we van zijn gemaakt

ONZE INGREDIËNTEN

Je mond heeft zelf al een fantastisch natuurlijk afweersysteem. Wij geven het alleen een boost. Onze ingrediënten zijn zorgvuldig geselecteerd om de natuurlijke beschermende kracht van je mond te verhogen. Ze respecteren en werken samen met het ecosysteem.

zendium prebiotisch effect stimuleert goede bacteriën

PREBIOTISCH EFFECT

Bevordert het microbioom in je mond

Zendium natuurlijke enzymen

100% NATUURLIJKE ENZYMEN

Stimuleert de natuurlijke mondgezondheid

zendium SLS-vrije tandpasta

ZONDER SLS

Geen hard schuimmiddel

ONZE INGREDIËNTEN

Ontdek de zorgvuldig geselecteerde ingrediënten die we in onze producten stoppen voor een natuurlijk beschermde mond.

 • Ingrediënt

  Wat het precies doet

  Amyloglucosidase

  Een natuurlijk enzym dat de goede bacteriën in je mond stimuleert. 

  Glucose-oxidase

  Een natuurlijk enzym dat de goede bacteriën in je mond stimuleert.

  Lactoperoxidase

  Een enzym dat in je speeksel voorkomt en dat we uit koemelk halen. Het werkt samen met kaliumthiocyanaat om de goede bacteriën in je mond te stimuleren.

  Colostrum

  Colostrum van de koe bevat een proteïne die het natuurlijke immuunsysteem van je mond ondersteunt.

  Lactoferrine

  Een proteïne, aanwezig in koemelk, die voorkomt dat slechte bacteriën in je mond gedijen door hun ijzervoorraad weg te nemen.

  Lysozyme

  Een proteïne in het eiwit van een kippenei, die de slechte bacteriën in je mond in je mond verzwakt door hun weerstand af te breken.

  Kaliumthiocyanaat

  Kaliumthiocyanaat is van nature aanwezig in speeksel en werkt samen met lactoperoxidase om goede bacteriën in je mond te stimuleren en slechte te verminderen. 

  Natriumfluoride

  Helpt het glazuur te versterken, dat je tanden beschermt tegen gaatjes. We gebruiken 1450 ppm natriumfluoride in onze tandpasta's voor volwassenen, en 500 ppm in onze formule voor kinderen. Deze hoeveelheden worden aanbevolen door tandartsen. 

  Zinkgluconaat

  Afgeleid uit natuurlijke ingrediënten en helpt de proteïnen en enzymen in je mond je orale microbioom te stimuleren. 

 • Ingrediënt

  Wat het precies doet

  Carrageenan

  Dit ingrediënt komt voor in zeewier en geeft je tandpasta mede structuur. Zo blijft die bijeen in de tube, maar kun je hem nog steeds uitpersen.

  Citroenzuur

  Natuurlijk verkregen uit zetmeel of suikers. Dit ingrediënt werkt samen met natriumwaterstoffosfaat om de pH-waarde van de tandpasta in evenwicht te brengen, zodat de perfecte omgeving wordt gecreëerd voor de actieve ingrediënten om hun werk te doen. 

  Natriumwaterstoffosfaat

  Werkt samen met citroenzuur om de pH-waarde van de tandpasta in evenwicht te brengen, zodat de perfecte omgeving wordt gecreëerd voor de actieve ingrediënten om hun werk te doen. 

  Glycerine

  Glycerine wordt verkregen uit plantaardige oliën en houdt water vast in de tandpasta om de ingrediënten te binden.

  Gehydrateerd silicium

  Een natuurlijke exfoliant verkregen uit zand, die resten, plak en vlekken verwijdert. Dit type silica gebruiken we om Zendium tandglazuurvriendelijk te maken.

  Natriumbenzoaat

  Een conserveringsmiddel dat je tandpasta veilig houdt door de groei van mico-organismen te voorkomen.

  Sorbitol

  Dit ingrediënt komt uit granen als mais en tarwe. Het houdt water vast in de tandpasta en helpt de ingrediënten te binden.

  Steareth-30

  Een schuimmiddel. Het is zachter voor het tandvlees en de binnenkant van de wangen dan natriumlaurylethersulfaat (SLS), het schuimmiddel dat voorkomt in standaard tandpasta's.

  Water

  Biedt een natuurlijke basis voor de zorgvuldig geselecteerde ingrediënten van Zendium.

  Xanthaangom

  Een natuurlijk ingrediënt dat je tandpasta mede structuur geeft. Zo blijft die bijeen in de tube, maar kun je hem nog steeds uitpersen. 

 • Ingrediënt

  Wat het precies doet

  Aroma

  Een mildere smaak dan die de meeste tandpasta's gebruiken, daarom is het ook geschikt voor de meest gevoelige monden.

  Sacharine

  Een zoetstof om de milde smaak van onze tandpasta's te verbeteren. 

  Cl77891

  Een ingrediënt verkregen uit natuurlijke mineralen, dat helpt om je tandpasta wit te houden.

Als Je Mond Extra Verzorging Nodig Heeft

 

Gedurende bepaalde periodes in ons leven is onze mond gevoeliger dan normaal. Zendium helpt je erdoorheen. 

 • Kinderen hebben driemaal zoveel smaakpapillen dan volwassenen. Ze zijn dus extra gevoelig voor sterke smaken en harde schuimmiddelen als SLS. Zendium is SLS-vrij, zacht als water en heeft milde smaken, zodat de kans groter is dat kinderen langer zullen poetsen.

 • Veel vrouwen merken dat hun smaakzin verandert tijdens de zwangerschap; sommigen ervaren een metalen smaak. Hormoonveranderingen kunnen vrouwen ook vatbaarder maken voor een verlaagde mondweerstand. Het is wetenschappelijk bewezen dat Zendium gezond tandvlees behoudt; daarnaast heeft Zendium een mildere smaak dan de meeste tandpasta's, zodat je smaakzin niet wordt ontregeld.

 • Ons tandvlees krimpt en we maken minder speeksel aan naarmate we ouder worden. Daarom is het risico op een verlaagde mondweerstand en een droge mond groter. Bovendien kunnen sommige medicijnen de aanmaak van speeksel nog verder verminderen. Het is wetenschappelijk bewezen dat Zendium de gezondheid van het tandvlees behoudt. Bovendien bevat het geen SLS, een hard schuimmiddel dat je mond kan uitdrogen.

 • Als je diabetes hebt, loop je meer risico op een verlaagde mondweerstand; het is dus een goed idee om een tandpasta te gebruiken die de gezondheid van het tandvlees vooropstelt. 100% van de mensen die hun tanden poetsten met Zendium had een betere mondweerstand na drie maanden*.

  *Verwijst naar de resultaten van een onderzoek naar de gezondheid van tandvlees (China 2019) onder 109 mensen na 13 weken.

 • Het gebruik van sommige medicijnen kan een verlaagde mondweerstand tot gevolg hebben. Er zijn meer dan 400 medicijnen die je speeksel verminderen, waardoor je een drogere mond krijgt en de mondgezondheid risico loopt. Zendium is vriendelijk voor tere monden. Het heeft milde smaken en is vier keer zo zacht als standaard tandpasta’s met SLS-schuimmiddel. En het is wetenschappelijk bewezen dat het je tandvlees gezond houdt.

BLIJF LEZEN

zendium wetenschap

De wetenschap achter Zendium

ONTDEK HOE HET WERKT

zendium-doel gezonde mond

Gezondere monden. Gezondere lichamen.

ONTDEK ONZE DRIJFKRACHT