Dwarsdoorsnede van water

Zendium's SLS-vrije formule is zacht voor de mond

Oppervlakte-actieve stoffen hebben een belangrijke functie in tandpasta

De meeste tandpasta’s bevatten oppervlakte-actieve stoffen die helpen schuim te creëren dat resten losmaakt en het schoonmaken makkelijker maakt. Sodium lauryl sulphate (SLS) is een bekende oppervlakte-actieve stof die sensorische- en smaakvoordelen heeft die veel gebruikers fijn vinden. Voor mensen met gevoelig mondweefsel of een verlaagde mondweerstand kan dit juist het zachte weefsel van de mond beschadigen.

Zendium bevat geen SLS-schuimmiddel

Voor de formulering van Zendium is bewust gekozen om geen gebruik te maken van sodium lauryl sulphate (SLS-schuimmiddel). In plaats daarvan bevat Zendium een mild schuimend middel genaamd stereath-30, die het zachte weefsel van de mond beschermt.

Het is wetenschappelijk bewezen dat Zendium zacht is voor de mond

Een wetenschappelijke studie gepubliceerd in de Journal of Dentistry heeft de impact van tandpasta’s met SLS-schuimmiddel en die met stereath-30 op het weefsel van de mond gemeten. 30 minuten na het aanbrengen was Zendium 4x zo mild voor het mondweefsel dan een standaard tandpasta met SLS-schuimmiddel, met minder beschadiging van het weefsel*.

Graph showing effect on soft tissue lesions

Het effect van SLS en stereath-30 op zacht weefsel

De resultaten laten de milde maar effectieve werking van Zendium op de mondgezondheid zien. Zendium heeft een subtiele, milde smaak en is geschikt voor mensen met gevoelig tandvlees, mensen met een droge mond, of mensen die de voorkeur geven aan een milde tandpasta.

 *Vergeleken  met een standard tandpasta met SLS-schuimmiddel, op zacht weefsel, 30 minuten na gebruik.  Wetenschappelijk bewezen, UK 2016, n = 30.