Vrouw met gezond tandvlees

Zendium bevordert de gezondheid van het tandvlees 

Waarom een natuurlijke aanpak gebruiken om de gezondheid van het tandvlees te bevorderen?

Het is erg belangrijk om je gebit goed schoon te houden. Door goed je tanden te poetsen houd je je gebit gezond, en toch is het soms lastig om consequent goed te poetsen. Veel tandpasta’s bevatten middelen die helpen de goede gezondheid van het tandvlees te behouden zoals tin fluoride, zink en chloorhexidine. Zendium is geïnspireerd door de natuurlijke wijze waarop de mond zichzelf beschermt, en bevat enzymen en proteïnen die van nature al in het speeksel voorkomen. 

In 2017 heeft onderzoek van Adams et al. aangetoond dat het wetenschappelijk bewezen is dat Zendium een gezonde balans van het microbioom helpt te behouden. Twee recente en complementaire studies leveren nu belangrijk bewijs aan dat de wetenschappelijke voordelen van poetsen met Zendium aantoont: het helpen versterken van de natuurlijke mondweerstand.

Het is wetenschappelijk bewezen dat Zendium helpt de gezondheid van het tandvlees te behouden.

In een belangrijke wetenschappelijke studie uitgevoerd door de Universiteit van Bristol in Engeland, hebben de onderzoekers de standaard gezondheidsindexen voor het tandvlees van 229 deelnemers gemeten die twee keer per dag poetsten met Zendium of een standaard controle tandpasta met fluoride maar zonder enzymen en proteïnen. Na 13 weken gebruik liet Zendium een verbetering zien op drie gezondheidsindexen in tegenstelling tot de controle tandpasta.


Voortbouwend op deze resultaten, toonde een opmerkelijke real-world studie van de Universiteit van Kopenhagen, Denemarken, voor het eerst aan dat van personen die Zendium langdurig gebruikten (minstens 12 maanden) een verhoogde mondweerstand vertoonden in vergelijking met die van personen die een standaard tandpasta met fluoride gebruikten zonder enige actieve antibacteriële ingrediënten. Dit was ongeacht poets- of rookgewoonten.

Beide studies zijn gepubliceerd in de Journal of Dentistry Special Supplement 2019.

Gingival index

Gingival index

Plaque index

Plaque index

Zendium: stimuleert de natuurlijke bescherming van de mond en helpt de gezondheid van het tandvlees te behouden.

Deze studies tonen aan dat de gezondheid van het tandvlees verbetert kan worden door een tandpasta te gebruiken die dezelfde natuurlijke enzymen en proteïnen bevat die van nature ook in het speeksel voorkomen en zo de mond op natuurlijke wijze beschermt. De aanpak van de orale gezondheid die helpt op natuurlijke wijze de gezondheid van het tandvlees te verbeteren door het orale microbioom in balans te houden. 

* Verwijst naar bacteriën in tandplak gerelateerd aan tandvleesgezondheid na 14 weken twee keer per dag poetsen met Zendium vergeleken met een baseline.