Pipet met actieve formulering

Zendium heeft een actieve formulering 

Speeksel: het natuurlijke beschermingssysteem van de mond

Speeksel helpt op een natuurlijke wijze de gezondheid van de mond te behouden. Het bevat een bijzonder mengsel van enzymen en proteïnen die helpen de mond te beschermen tegen bacteriën gerelateerd aan een slechte mondweerstand en helpt een gezonde balans van het microbioom te behouden. Het speeksel peroxidase systeem ondersteunt de productie van natuurlijke antibacteriële middelen, inclusief hypothiocyaniet dat gegenereerd wordt van waterstofperoxide en thiocyanaat. Dit systeem, samen met andere, helpt het orale microbioom in balans te houden en zo de mond te beschermen.

De formulering van Zendium weerspiegelt een aantal natuurlijke componenten van het speeksel

Zendium is een fluoride tandpasta voor dagelijks gebruik die een aantal natuurlijke enzymen en proteïnen bevat die bijdragen aan het natuurlijke beschermingssysteem van het speeksel. Het bevat een drievoudig enzym systeem bestaande uit amyloglucosidase, glucose-oxidase en lactoperoxidase die de productie van antibacteriële componenten stimuleren. Zendium bevat ook 3 andere ingrediënten, lysozym, lactoferrine en colostrum als bron van IgG, die van nature in het speeksel voorkomen en in harmonie samenwerken met enzymen om zo de mond te beschermen.

De enzymen en proteïnen in Zendium helpen het afweersysteem van het speeksel te stimuleren 


In een serie in vivo en in vitro experimenten en een wetenschappelijke studie gepubliceerd door de Journal of Dentistry, Cawley et al. zijn de effecten gemeten van Zendium op de belangrijkste componenten van het speeksel (lysozym, waterstofperoxide en hypothiocyaniet) vergeleken met een standaard tandpasta met fluoride. De onderzoekers hebben ook het effect van Zendium op bacteriën gerelateerd aan een slechte mondweerstand onderzocht.

Vergeleken met de controle tandpasta, was er bij Zendium een significant verhoogd niveau van alle drie de antimicrobiale componenten in het speeksel te zien. Zendium verminderde ook het aantal en de virulentie van bacteriën gerelateerd aan een slechte mondweerstand. Deze resultaten sluiten aan bij de werking van Zendium in het stimuleren van het afweersysteem van het speeksel en het in balans houden van het orale microbioom.

Grafiek die actviteit van lysozym laat zien

 Lysozym activiteit*

Grafiek die de niveaus van waterstofperoxide laat zien

Niveaus van waterstofperoxide*

Grafiek die de niveaus van hypothiocyanaat laat zien

Niveaus van hypothiocyanaat**