Tandarts die patiënt een brochure toont

Voorlichtingsfolder over gezond tandvlees

 

Bepaalde groepen mensen hebben vaker last van een slechte mondweerstand. Zwangere vrouwen, mensen met een slecht dieet, en mensen onder stress zijn bijvoorbeeld allemaal vatbaar voor een slechte mondweerstand. Anderen hebben vaak last van kwetsbaar tandvlees waardoor hun monden gevoelig zijn voor tandenpoetsen.


De nieuwste onderzoeken wijzen erop dat de eerste tekenen van een slechte mondgezondheid een signaal kunnen zijn voor een verstoring van de natuurlijke balans van de microbiële soorten in de mond, waardoor bacterie soorten die de mondweerstand verlagen overheersen. In dit vroege stadium hebben tandheelkundigen de unieke kans om in te grijpen met aanbevelingen voor de mondverzorging en advies om de balans en de gezondheid te herstellen. 


Deel deze folder met uw patiënten om informatieve boodschappen over de mondgezondheid te benadrukken. Hierin staat gemakkelijk leesbaar advies over gezonde poetstechnieken en het omgaan met teer en gevoelig tandvlees. De folder legt uit waarom Zendium een effectieve maar milde aanpak van mondverzorging biedt, hoe het kan helpen het microbioom op natuurlijke wijze in balans te brengen en hoe het zachte weefsel van de mond wordt gerespecteerd.

Download de folder PDF ( 764 KB)