Tandvleesproblemen zijn voor veel mensen een onderwerp om rekening mee te houden in de dagelijkse mondverzorging.

Wat is een abces?

Als je mond niet de aandacht krijgt die het nodig heeft om gezond te blijven, kun je abcessen op je tandvlees krijgen. Lees verder om beter te begrijpen hoe je met deze aandoening om kunt gaan, en meer te weten te komen over de oorzaken en symptomen van een tandvleesinfectie.

Het doet pijn. Vertel me meer!

Een tandvlees-abces begint als een bacteriële infectie. Vaak is de oorzaak van een tandvleesinfectie direct gerelateerd aan gebrekkige mondhygiëne en onregelmatige tandheelkundige verzorging. Het is belangrijk zo snel mogelijk actie te ondernemen. Een tandvleesinfectie kan zich snel verspreiden van een tand naar het omliggende tandvlees en de botten in je gezicht en nek, als resultaat van een tandheelkundig abces. Abcessen kunnen kloppende pijn veroorzaken en op zijn minst oncomfortabel zijn. Een abces verschijnt normaal gesproken als een zakje pus dat onnodige druk zet op de tanden en het tandvlees.

Het is belangrijk zo snel mogelijk actie te ondernemen.

Symptomen van tandvleesinfecties.

Als je denkt dat je een ontwikkelende tandvleesinflectie hebt, kun je pijn, zwelling en roodheid op en rond het verstoorde gebied verwachten. Ga meteen naar een dokter voor een geschikte behandeling. Als de infectie verder ontwikkelt, kun je ook misselijkheid, braken, koorts en rillingen ervaren. Je zou ook problemen kunnen hebben met het openen van je mond of bij het slikken. Onthoud: de behandeling van een tandvlees-abces vraagt om professionele verzorging. Je kunt een infectie of abces niet zelf behandelen. Een tandheelkundig professional kan de expertise bieden die je nodig hebt om te herstellen en om controle te houden over de gezondheid van je mond.

Preventieve methodes

In een ideale wereld kunnen we tandvleesinfecties voorkomen. Dit is echter niet altijd mogelijk, dus hier zijn wat tips om goede mondhygiëne te behouden en tandvlees abcessen zo veel mogelijk te voorkomen:
  1. Zorg voor een goede mondgezondheidsroutine: poets en flos dagelijks, poets met een zachte en milde tandpasta die speciaal ontwikkeld is voor mensen met tandvleesproblemen, zoals Zendium Tandvlees Protect.
  2. Bezoek regelmatig een tandarts. Routinematige tandheelkundige checks kunnen een mogelijk probleem herkennen voordat het de tijd heeft gehad om te ontwikkelen tot iets ernstigs.
  3. Bezoek een tandarts bij het eerste teken van tandbederf. Pijn of ongemak tijdens het eten moet niet genegeerd worden. Onbehandelde gaatjes kunnen ontwikkelen tot veel pijnlijkere abcessen.
Nu je weet dat tandvleesinfecties een direct resultaat kunnen zijn van slechte mondverzorging, heb je de mogelijkheid ze te voorkomen. Zendium bevat dezelfde enzymen en proteïnen als je mond, waaronder lactoferrine, een proteïne die bekend staat om zijn verzachtende werking. Het is klinisch bewezen dat poetsen met Zendium Classic helpt om het tandvlees gezond te houden. Maar onthoud: als je een tandvleesinfectie behandeling nodig hebt, ga dan zo snel mogelijk naar de tandarts. Voor meer informatie over pijnlijk tandvlees, klik hier.

Het advies in dit artikel is geen medisch advies. We raden je aan je tandarts te raadplegen als je last hebt van tandvleesproblemen.

Back to top