Veel mensen hebben te maken met gevoelig tandvlees. Lees verder voor meer informatie omtrent pijnlijk tandvlees en hoe je er het beste mee om kunt gaan.

Waarom doet tandvlees pijn?

Als pijnlijk tandvlees niet goed wordt behandeld, kan het leiden tot een slechte adem, bloedend tandvlees en eventueel parodontitis. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door tandplak dat zich opbouwt op de tanden, dus het schoon en gezond houden van je tanden en mond is enorm belangrijk. Pijnlijk tandvlees kan veroorzaakt worden door een aantal factoren, waaronder:
  • Te hard poetsen en flossen;
  • Reeds bestaande tandvleesaandoeningen;
  • Verzwakte natuurlijke bescherming van de mond, door een gebrek aan bacteriële balans;
  • Irritatie door ruwe of zure voeding;
  • Hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap;
  • Stress;
  • Tandheelkundige hulpmiddelen, zoals een kunstgebit, die niet helemaal goed passen.
Als een of een paar van deze factoren de oorzaak van de irritatie is, overweeg dan je gewoontes aan te passen. Anders dan de tandheelkundige hulpmiddelen die je kunt hebben, kunnen veel van deze oorzaken vanuit huis worden aangepast. Je dokter kan je meer inzichten geven in de relaties tussen deze oorzaken en resulterend pijnlijk tandvlees.

Hoe om te gaan met pijnlijk en gezwollen tandvlees?

< Wanneer je gezwollen, kloppend tandvlees hebt dat geïrriteerd raakt en mogelijk zelfs makkelijk bloedt, vereist het onmiddellijk aandacht van je tandarts. Het is mogelijk om thuis de pijn te verlichten terwijl je wacht op je afspraak:
  1. Poets voorzichtig je tanden tussen iedere maaltijd en snack. Wees er zeker van dat je een tandenborstel met zachte borstelharen gebruikt, omdat harde borstelharen het gezwollen tandvlees kunnen irriteren.
  2. Flos dagelijks. Neem de tijd om er zeker van te zijn dat je niet te ruw flost en je tandvlees nog meer irriteert.
  3. Als poetsen en flossen resulteert in te veel ongemak of bloeden, probeer je mond dan te spoelen met warm zout water. Dit is milder dan poetsen, en het zout kan zelfs helpen de ontsteking tijdelijk te verminderen.
Onthoud: vraag advies aan je dokter of tandarts voordat je eigen oplossingen gaat uitvoeren.

Je kunt gezwollen en pijnlijk tandvlees waarschijnlijk voorkomen als je deze stappen onderneemt om je mond en tandvlees gezond te houden.

Voorkomen is de beste vorm van behandelen!

Je kunt gezwollen en pijnlijk tandvlees waarschijnlijk voorkomen als je deze stappen onderneemt om je mond en tandvlees gezond te houden. Zorg voor goede mondhygiëne in de vorm van poetsen, flossen en regelmatige tandheelkundige controles. Gebruik Zendium Sensitive tandpasta, voor snelle verlichting bij gevoeligheid. Het bevat dezelfde enzymen en proteïnen als je mond, waaronder lactoferrine, een proteïne die bekend staat om zijn verzachtende werking. Ook bevat het Kaliumnitraat waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het gevoeligheid helpt verlichten. Zorg daarnaast iedere 6 maanden voor een professionele reiniging, of volg de specifieke frequentie die je tandarts adviseert. De gezondheid van de mond kan invloed hebben op je algemeen welzijn, dus het is belangrijk dat je deze regelmatig laat controleren. Niet alleen zal dit helpen alledaagse mondproblemen, zoals pijnlijk tandvlees te voorkomen, maar een bezoek bij de tandarts kan ook onderliggende gezondheidsproblemen aan het licht brengen.

Zendium bevat dezelfde enzymen en proteïnen als je mond, waaronder lactoferrine, een proteïne die bekend staat om zijn verzachtende werking. Het is klinisch bewezen dat Zendum Tandvlees Protect tandpasta het tandvlees helpt beschermen elke keer dat je poetst.

h3>>

Het advies in dit artikel is geen medisch advies. We raden je aan je tandarts te raadplegen als je last hebt van tandvleesproblemen.

Back to top