Wist je dat je algemene gezondheid in direct verband staat met de gezondheid van je mond?

Kan ik tandvleesontsteking verminderen?

Tandvleesontsteking is een veelvoorkomende aandoening, maar dat betekent niet dat we de symptomen moeten negeren en hopen dat ze simpelweg vanzelf verdwijnen. Het voorkomen en het verlichten van het ongemak dat gepaard gaat met tandvleesontsteking begint met het begrijpen van de aandoening. Voor meer informatie over de oorzaken en symptomen van tandvleesontsteking, klik hier. Tandvleesontsteking zorgt normaal gesproken voor gezwollen tandvlees. Symptomen zijn onder andere: rood, gevoelig of gezwollen tandvlees; bloed gedurende het poetsen of flossen; pijn tijdens het kauwen; of algemene gevoeligheid. Als je een van deze symptomen ervaart, dan is het goede nieuws dat er veel manieren zijn om ontstoken tandvlees te verminderen en te voorkomen dat het later terugkomt. Overleg met je tandarts om de beste tandvleesontsteking behandeling voor jou te vinden. Om meer over de mogelijke opties te leren, kun je verder lezen.

Tandvleesontsteking & jouw gezondheid

Zoals je wellicht al dacht, speelt goede mondverzorging een belangrijke rol in het voorkomen van en het omgaan met tandvleesontsteking. Zowel twee keer per dag je tanden poetsen met een tandenborstel met zachte borstelharen en milde tandpasta zoals Zendium, als dagelijks flossen zullen helpen om je mond gezond te houden. Naast een goede mondroutine, is het belangrijk te onthouden dat je algemene gezondheid ook invloed heeft op de gevoelige balans van je mond. Hoe meer stress je immuunsysteem ervaart, hoe waarschijnlijker het is dat je gezondheidsproblemen van je mond zult ontwikkelen. Je algemene gezondheid verzorgen kan ook helpen om je mond te verzorgen.

Het is belangrijk te onthouden dat je algemene gezondheid invloed heeft op de gevoelige balans van je mondgezondheid.

Wat zijn mijn opties om tandvleesontsteking te behandelen?

Er is geen universele oplossing voor tandvleesontsteking - de behandeling die je tandarts aanraadt hangt af van de ernst van je tandvleesontsteking. Als de tandvleesontsteking onomkeerbaar wordt, kan het onderstaande rijtje een aantal behandelingsopties bevatten die je tandarts kan aanbevelen:
  1. Professionele gebitsreiniging: Het doel van deze methode is het met de hand verwijderen van tandplak en tandsteen  beneden en boven de tandvleeslijn. Het voordeel van naar de tandarts gaan is meteen duidelijk – thuis kun je niet precies boven de tandvleeslijn poetsen. Deze optie is niet-chirurgisch en is een veelvoorkomende oplossing wanneer het neerkomt op het tegengaan van de pijn en het ongemak dat gepaard gaat met tandvleesontsteking.
  2. Medicatie: Als het tandvlees zo ontstoken is dat een grondige reiniging alleen het probleem niet oplost, kan je tandarts ook bepaalde medicatie aanbevelen, zoals mondwater of antibiotica. Het doel is altijd om tandvleesontsteking te verminderen, te voorkomen of te verlichten.
  3. Chirurgie: Dit is de meest geavanceerde vorm van behandeling van tandvleesontsteking en het kan de snelste manier zijn om verdere schade te voorkomen. Deze vorm van behandeling vraagt om een professional en zal alleen gebruikt worden onder ernstige omstandigheden. Wanneer tandvleesontsteking niet wordt behandeld, kan het leiden tot parodontitis en uiteindelijk tandverlies.
gingivitis_healthy_gums_830x430
Zendium bevat dezelfde enzymen en proteïnen als de mond, waaronder lactoferrine, een proteïne die bekend staat om zijn verzachtende werking. Het is klinisch bewezen dat het elke keer dat je poetst met Tandvlees Protect helpt om je tandvlees gezond te houden. Vraag je tandarts voor suggesties omtrent poets- en flostechnieken. Deze kan verdere oplossingen op maat aanbieden om je mond en tandvlees gezond te houden.
  • Het advies in dit artikel is geen medisch advies. We raden je aan je tandarts te raadplegen als je last hebt van tandvleesproblemen.
Back to top