Chercheur Notant des Données dans son Cahier
défenses naturelles

Erfgoed

ERFGOED

ZENDIUM - VOORAAN OP HET GEBIED
VAN MONDVERZORGING

Zendium heeft een langdurige geschiedenis in Scandinavië. Bij de lancering in 1979, representeerde het een compleet nieuwe aanpak: het ondersteunen van de natuurlijke bescherming van de mond. Vandaag de dag staat Zendium nog steeds vooraan op het gebied van biowetenschap, nu we positieve effecten op de mond blijven ontdekken.

line5-1
bioscience scandinave

REVOLUTIONAIRE
ONTDEKKING

Zendium was het idee van microbioloog Henk Hoogendoorn, die de natuurlijke bescherming van speeksel tegen ontsteking en aandoeningen onderzocht. Hij liet zien hoe reacties van enzymen leiden tot vorming van natuurlijke antibacteriële componenten die helpen verdedigen tegen bacteriën in tandplak die aandoeningen veroorzaken.2

line5-2
Tubes à Essai avec Enzymes et Protéines

DE OPTIMALE BALANS VINDEN

Dr. Hoogendoorns hypothese was dat een tandpasta met de juiste combinatie van enzymen en proteïnen de natuurlijke antibacteriële bescherming van de mond kan versterken.3, 4 De formule werd herhaaldelijk verfijnd en getest totdat de optimale balans gevonden was: een baanbaanbrekende tandpasta genaamd Zendium. Vandaag de dag, hebben wetenschappelijke vorderingen ons in staat gesteld om meer te ontdekken over het positieve effect dat Zendium heeft op de bacteriële soorten in de mond.5

line5-3

ZENDIUM, HET MEEST
VERTROUWDE MERK

Zendium heeft een langdurige geschiedenis in Scandinavië, waar het mede dankzij 35 jaar aan gepubliceerd onderzoek het meest vertrouwde merk van mondverzorging in de regio is geworden.6 Nu weten we dat een gebalanceerd microbioom cruciaal is voor de gezondheid.7 Het is ons doel om het begrip van het microbioom van de mond te vergroten en producten te leveren die de mond op natuurlijke wijze beschermen.

* Marktonderzoek uitgevoerd door Ipsos in de periode van oktober tot november 2015 onder 608 tandartsen in Scandinavië.

REFERENTIES

  1. van ‘t Hof W, et al. Monogr Oral Sci 2014; 24:40–51;
  2. Hoogendoorn H, et al. Caries Res 1977;11:77–84;
  3. Rotgans J, et al. Caries Res 1977:11:123–124;
  4. Rotgans J & Hoogendoorn H. Caries Res 1979;13:144–149;
  5. Adams SE, et al. Sci Rep 2017; 7:43344
  6. Unilever, data on file;
  7. Kilian M, et al. Br Dent J. 2016; 221(10):657–666.
Back to top